Asma kurus lepas chat di Rozita Jrm…

Masa sy awal2 buat FB sy malu mengaku sy ni Rozita Ibrahim.. (malu dah tua2 ada FB ) Yati lah paksa sy..” Mak bagus demi pengguna nak cakap dengan mak ‘..Mak cuba lah.. Saya belajar FB dengan staff dan anak2 remaja.. (terkial-2 ntah apa yg seronoknya)..Bila dan pandai anak2 ejek pulak “Mak dah gila IT“ adoiii.. Antara yg kawan2 FB saya masih ingat saya sering chat dgn Milla Shafinaz.. Norbita Samsudin..Jurina..Airiss Marisa.. Azlina Zaki dan banyak lagi.. Saya ingat semuanya yg selalu respond sy.. (yg sy x sebut jangan marah tau.. banyak sgt sy chat dgn kawan2 FB)

Slide asma 01

Apa saya nak share ialah perkenalan kami Asma Mokhtar ..melalui FB ..!! Saya kagum dengan semangat wanita ni..Dia Pm saya..” Puan ajar sy lah macam mana nak makan produk ni ..Sy gemuk sgt..Besar hajat nak kurus , macam2 dah cuba tak jadilah Puan..Sy nak jumpa Puan sy minat sangat dgn Puan..Tapi sy malu saya sgt gemuk 130kg Puan..”

Saya bagi tips sedikit dan fungsi produk macam biasalah antara saya dengan penguna.. Kini Asma dah macam anak sy …Banyak ksiah peribadi dan mencuri semangat dari sy sampai kelain dah bukan lagi cerita nak kurus semua dia nak..!! Saya kerap juga membawa dia ke event2 ..Ini antara sembang2nya yang diluahkan kepada staf sy dan penguna yang mahu mendengar pengalamannya..10751806_608376572619089_1273412444_n

Sejujurnya sy hanya mengunakan JRM untuk mendapatkan bentuk badan yg saya impikan dan kosmetik ST sebagai tatarias wajah saya..Saya ingin kurus seperti zaman kolej 47kg..Meskipun tak mudah saya masih memujuk dan mengusahakan diri kearah itu.. Berat badan saya 130kg pernah paling gemuk dan kini turun naik 60 atau 59kg.. Di media tidak dibenarkan menulis sebelum selepas penurunan.. Dan x muat pun sy nak berstory panjang2…

Saya bukan di touch up utk kurus.. Realitinya memang belum ketahap super kurus lah 47kg ..!! Tapi adalah lebih baik apa yang saya miliki hari ini saya berjaya turun 70kg tau..BUKAN SIKIT YA.. dan bukan mudah dah beribu raban saya berhabis duit macam2 treatment.. Berbagai produk..last saya cuba produk JRM ni..Kalau x berkesan saya baru surrender.. (Saya agak tinggi 5’7 kaki.. )

Slide asma 02

 

Saya benar-2 simpati melihat orang yang gemuk.. Kerana saya pernah laluinya.. Kalau orang gemuk nak tanya saya macam mana nak kurus sy memang x kedekut ilmu dan petua nak merubah mereka dan berkongsi bagaimana saya boleh kurus.. Ishh tau lah saya deritanya berbadan besar.. Kaki sakit, selulit banyak memang x cantik.. Badan tak kuat dan kesihatan sering menjadi lemah.. Bahagian dalaman bermasalah, hubungan suami isteri amat tawar dan kurang sengatnya bila badan besar..!! Saya sayangkan suami dan anak.. Perkara yang sama semua wanita paling hargai ialah perkahwinan..Bagi saya memang tak rugi jika mengasihi suami. Nak rebut cinta suami. Jangan kedekut duitlah setakat sebulan RM 120 beli Royal V..Cukup terbaik.. Hormon makin tinggi..dapat jaga badan..dalam jadi ketat semula (berbeza sekali )..

Bukan saya tak pernah cuba produk lain..nak murah kononya dan hasilnya makin teruk tak berbaloi lah..Pengalaman saya dengan Royal V selepas 3 hari makan keputihan akan keluar dengan banyak sekali..Badan berpeluh-2 perut saya terasa cepat kempis dan haid sangat lancer..Jika sebelum ini saya datang haid sakit sekali kerana sengugut dan tidak lancar (sebab saya gemuk..Yg dikatakan hormon orang gemuk x stabil).. Selepas makan Royal V semuanya berubah malahan kulit muka kemerahan dan makin segar.. Badan senang langsing dan tegang bentuk badan..Pasti saya teruja mengamalkan..Suami sy siap ingatkan setiap malam “Sayang dah makan belum Royal V”.. Terasa sangat perhatian dan kasih suami saya naik 100 % dari sebelumnya..Saya bukan nak puji dan syok sendiri.. Kalau x betul saya tak gila makan produk JRM..

Sekarang saya makan kopi badang ..ha ha ha.. Dietry NT Kolestrol.. anda Langsing.. Saya juga ke GYM sebab saya nak cepat lagi kurus.. Habis semua kawan2 saya promote..Mereka percaya sebab sebelum ni saya ke GYM juga tapi x kurus ..Lepas makan produk JRM sy ke GYM macam biasa hasilnya kan menjadi dan terbukti ..!! Semua yg kenal saya ambik JRM dgn sy sebab tengok saya lah..

30-OCT-2014

METRO 30 OCT 2014

Rahsia saya kalau anda nak rasa lebih menyengat hubungan bersama suami.. (sebelum bersama tu ) cuci dengan Putik Telaga Dara..Ha ha ha.. Malam pengantin Baru beb.. X caye cuba.. Garenti senyum ketelinga..!!  ( FB : Asma Mokhtar ) ..

Esok sy story lagi tajuk ..wanita wajib baca sebagai panduan “Kelemahan wanita gemuk” ..menarik sekali story ini..Ia dari Kajian sy..Maaf sebab story ni agak terlalu detail.. Jangan pandang negative apa yg saya tulis.. Ia sekadar ilmu dan bukan niat saya menulis yg tidak sopan ( sy hormati sifat ketimuran kita org melayu )

 

Comments

  1. says

    Puan Rozita,

    saya juga berminat nak kurus…bukan lah kurus sangat setakat dapat turun 10kg pun dah besar syukur.. biasa lah dah tua2 badan sakit2 esp part lutut..saya nak direct bercakap dgn puan…

    terima kasih,

  2. ruby mohd kadry says

    alHamdulilah…TAHNIAH kak ita.
    badan sihat, senang nk buat amal ibadat.
    sekurang2nya produk akak berjaya mengembalikan keyakinan asma & menurunkan berat badannya selain boleh menjana pendapatan bg yg mahu memulakan perniagaan.

    tahniah kak

  3. says

    Baru dua bulan bersara, berat badan kakcik dah bertambah ‘dengan jayanya’…huhuhu

    Bukan tak ingin nak kurus, tapi usahanya tiada tak jadi juga, kan?

    p/s : kakcik dapat baca jawapan Puan melalui email tapi kakcik tak boleh nak jawab semula sebab notis yang kakcik dapat ‘email rozita@sendayutingg.com tidak ujud’… :(

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *