Asma kurus lepas chat di Rozita Jrm…

Masa sy awal2 buat FB sy malu mengaku sy ni Rozita Ibrahim.. (malu dah tua2 ada FB ) Yati lah paksa sy..” Mak bagus demi pengguna nak cakap dengan mak ‘..Mak cuba lah.. Saya belajar FB dengan staff dan anak2 remaja.. (terkial-2 ntah apa yg seronoknya)..Bila dan pandai anak2 ejek pulak “Mak dah gila IT“ […]

” Bubur Jagung Touch up” …

Ada kisah sejarahnya . ..ha ha bila lapar pandai je sy mencipta makanan utk kami makan supaya jadi sedap.. Walaupun dgn air asam ubi rebus.. Mmg menyelerakan sedap je menjamah makanan.. Allah bagi nikmat bermacam rupa bentuknya.. Kita je sedar x sedar.. Dalam susah ada senang.. Dalam senang tetap ada susahnya.. Bumi Allah luas khazanahnya… […]

Kerja sini, beli tanah balik India..

Assallamualaikum. Selamat hari isnin..Hari memulakan kerja.. Sy nak tulis hari ni pasal India ni…!! Masa sy beli kerepek pada minggu lepas.. Sy suka dengar cerita dia.. Dah macam wartawan pulak sy ni.. Dari perbualan singkat tu sy mempelajari sejarah hidupnya dan mengambil iktibar darinya.. Sebelum anda scroll lagi utk baca tulisan sy ni ttg India […]

Resipi Lasagna…

Bahan layer sos daging Bawang putih Bawang merah Serbuk cili Minyak masak menumis Daging kisar sendiri atau ramly 1 bungkus Cendawan jenis tebal Oregano Mix herb ( cari kat kedai kek banyak) Black pepper Chilli powder ( sebab nak pedas sikit) Garam Buah tomato Cara masak sos layer dagingnya.. •Tumis bawang agak garing . Masukan […]

Chilled Oreo Cheese Cake…

Perhatian: Sebelum buat kek ni wajib baca dan fahamkan stepnya dulu..Relax jgn kelam kabut, mesti ada sorang bantu kacau , sementara anda melakukan step seterusnya.. Sediakan awal untuk oreo di bahagikan  kepada 3 bahagian utk mudahkan kerja .. 1: Sederhana utk asas kek : 200gm (step 1) 2: Sedang kasar utk hiasan inti cheese : […]

Rahsia kesembuhan dari epal…

Tajuk : Rahsia kesembuhan dari epal Apa yg sy nak tulis sebenarnya pengalaman mengenai epal dan kebaikannya ..Bukan niat sy nak agungkan buah-buahan luar negara ni..Melihat pengalaman abah yg sakit dan dirawat boleh pakar sakit tulang alternatif yg sy jemput khas dari Indonesia tu yg menarik utk sy kongsikan di blog sy.. Sayangnya sy lupa […]

Resepi Biskut Semperit Dahlia..

Assallamualaikum Sy dapat asalnya dari kawan sy nun jauh di Australia. .Milla..!!Sy try buat sekali milla. Sy rasa ada yg sy boleh adjust so. Sy adjust sampai sy dapat test yg sy cuba dapatkan .. 4 kali sy ubah2 resepi asal tu ( sy kaji kelemahan kenapa kembang..keras masa tekan, tak dapat wangi yg sy nak). Dan […]

Miskinnya masyarakat felda…

Banyak umur banyak pengalaman..Jauh berjalan luas pandangan..Sebab tu sy sukalah sgt travel melihat negara orang… Negara paling maju dan melihat kemunduran negara luar..Kemiskinan masih ada dinegara kita dan berada dimana2..Cuma x seteruk dinegara asing..Kita masih punya rumah yg elok dan tak ramai yg kebuluran. .Negara kita banyak peluang kerja, nak x nak je !!!…Bila kerja […]

Pengalaman Pergi Haji…

Hari ni last kerja sebelum cuti Raya Haji…dan ofc buka balik 7hb Okt 2014… Mood ari ni sayu sedih sekali sbb tak dapat buat haji tahun ni… HAJI AKBAR bukan senang nak dapat.. Pahala dan ganjarannya sangat banyak lebih dari haji pada tahun2 yg lain.. PAHALANYA 70 KALI GANDA DARI HAJI BIASA… Bertuahlah siapa yg […]