Pengalaman Mengandung & Pantangnya…

Mengandung ni tak sama setiap wanita .. Bagi sy pula setiap anak mabuk dan sakit masa bersalin rasanya tak sama. Tu nak kongsikan sikit pengalaman sy mengandung.. Zaman sy miskin sy tak da makan apa2 suplemen langsung, susu …vitamin pun xde.. sebab tak mampu. Sekadar makan harian biasa tu je lah..Tahun 80-an klinik desa tak […]

Karnival Hijabista 2014 Anjuran Mara Daerah Hulu Terengganu.

Sekali lagi sy turun ke Trengganu program anjuran Mara, kali ini di Kuala Berang.Karnival Hijabista 2014 Anjuran Mara Daerah Hulu Terengganu. Program ini merangsang semangat keushawanan kepada peniaga2 yg bergiat dlm pembuatan baju.. Team JRM membuat fashion show yg mendapat sambutan yg sangat memberangsangkan dari ramai pengunjung dan pujian dari YDP.. Program ini telah dirasmikan oleh […]

Sesi Perkongsian Anjuran PEWANI (UiTM Perak).

  Jumaat 26hb Sept 2014, Seawal pagi sy keluar rumah bergerak dgn team event JRM menuju ke Uitm Sri Iskandar Perak.. Penat sebenarnya pergi event dan travel jauh.. Siapa yang pernah buat event tahu lah rasanya..!! 25hb Sept saya di Trengganu,  Masa pergi ke Trengganu saya bangun jam 4.30am utk bersiap dan  terus  ke Airport […]

Roti Walnut…

Hari ni saya rajin utk tulis 2 story, semuanya sy buat semalam aktiviti buat roti, mandikan arnab, menulis blog..tak keluar rumah..MAIN MASAK2 LAH APA LAGI Roti walnut, Pizza Paperoni, dan kuih samperit…yg sy nak share resepi Roti Walnut je ari ni… Sy percaya roti ni mahal harganya. sebab walnut tu mahal.. Susah nak dapat roti […]

Zoo hari minggu…

Saya sangatlah tak suka pada kucing.Dulu suka je..tapi sejak peristiwa sepupu sy campak anak kucing baru lepas beranak dekat sy sejak tu lah sy fobia sampai sekarang..!! Sy menjerit masa tu sehabis kuat dan campak anak kucing tu ..sy sangat geli .. mengigil2 sampai menangis !!..Mmg tak boleh tahan takutnya dan sy terus lupalah adab […]

Pahitnya jadi Pengasas (Part 2: Niaga tak ikut syariat)

Dia uji kita masa sihat dan juga masa sakit, dlm senang dan kesusahan ..!! Bab yakin pd kuasa Allah ni tak semestinya belajar kat Madinah atau tunggu jadi ulama baru nak yakin ..!!  Cuba perhatikan.. Kita bernafas untuk hidup  dgn udara. Bukan ada warna dan rasa tapi kita sedutnya untuk hidup. Ikan kat sungai/laut pulak […]

Pahitnya jadi Pengasas (PART 1 : Macam pijak bara api)

Ramai yg antar emel kat sy dan tanya sy bagaimana asam garam jadi pengasas..Ni yg nak sy try tulis…Sy kalau cakap jujur je..Ha cengini citernya.. ( Sekarang mood sy menulis macam sembang dengan orang kampung)…biar keluar mood best best. Ramai orang nak jadi pengasas sebab dianggap kaya raya ..Apa tak nya kat majalah, pengasas2 ni […]

Melancong ke Indonesia lagi BEST !!

Masa panjang dlm flight 13 jam.. Bosan tak da buat apa. Masa lapang ni boleh santai2 taip utk blog…Pakai hp je ni pun..!! Gitulah life sy sgt penuh dgn aktiviti .. Sy buat blog ni kiranya macam diari sy..kot kot masa sy dah mati nanti..anak cucu boleh baca. Ambik yg baik dan buruk tinggalkan ..Yess […]

Mimpi jadi kaya..Tergamam dalam Deja vu..

MAKSUD DEJA VU: Deja vu berasal daripada bahasa Perancis yang bermaksud harfiah (already seen), iaitu pernah melihat sebelumnya. Deja vu terjadi kerana jasad fizikal kita mempunyai hubungan yang sangat erat dengan spiritual yang sudah tertulis di luh mahfudz. Syukur Alhamdulilah atas rahmat Allah. Kurniaannya banyak sgt kat sy ni. Dibaginya rezeki dn kesihatan hingga dapat […]