Last day di London…

Kami mulakan perjalanan mulai jam 9.00am ..Suami dn menantu baca map nak ke oxford street. Nak cari h & m , zara, harrod dan macam2 lg..Katanya murah..Kami nak habiskan masa yg ada explore sendiri. .Puashati macam hari tu kat paris jalan 20km kami dpt menghayati semua kawasan Paris, berbaloi dn seronok dikenang.. Sementara menunggu suami […]

Jika dibandingkan sy suka Paris Pemandangan cantik dan lebih murah dari London..

Syukur segala nikmat Allah berikan.Dapat sy tengok negara org..Selamat bercuti utk Hari Malaysia.16hb Sept …Sy kat sini da..Berpinar2 nak makan masakan melayu..Hari2 nasi Pakistan dn India..Inilah IBIS HOTEL sy tinggal. .ha ha kalau tambah L jadi apa tu  IB + (L) IS…serammmmm… Makan kat sini pun ikut timing, hanya 30 min je ..Contoh 8.00 ke […]

Lawatan ke Istana Ratu Britain dan tempat pancung kepala.

Bismillahhirahmanirahim.. Hari ni 14hb Sept hari pertama lawatan di London. Tour guide kami En Wan /org trenganu.. Sedap didengar suara dia berbahasa melayu accent englishnya tu. Beli rumah dan 28 menetap disini. Baik akhlak dn masih hebat budi kemelayuannya.. Kerjaya sebagai penulis.. Sy Kagum dgn dia yg boleh mengingati sejarah dgn baik. Penerangan dia lengkap semua […]

Hari terakhir di Paris…

Sangat luas tempat ni..kat dalam ni ada shopping mall kedai makan islam namanya Nora…. Sy tak makan pun sebab nak lunch dihotel makan bekal sy tu.. Saja nak sharè .. Supaya anda berhati2 dengan Pasport Msia adalah universal boleh masuk kesemua negara.. Pasport malaysia berharga dijual. . Hari ni 13hb Sept hari ke3 di Paris..Ini […]

Hari ke-2 di Paris selepas Ajim di samun…

Suami sy membeli tiket kereta api bawah tanah.. Alhamdullilah suami dan menantu sy ni pandai baca map dan senang kalau travel ada mereka.. kami tiba ke destinasi.. Tengok lah gambar ni kami keluar dari train banyak bunga mereka susun kat tong sampah.  Motor berkuasa tinggi sangat banyak digunakan disini.. Harganya jauh lebih murah dr negara […]

Hari ke-2, di kota Paris..

Hari ke-2 di Paris aktiviti bebas.. Ada yg ke Disneyland, sy tak pergi sebab mahal sangat tiketnya. 4 orang Rm2000. Kami plan terokai sendiri Paris hanya dgn family sy. Sy bangun jam 3.30 am waktu Paris, susah tidur sebab bertukar waktu. Yati janji jam 8.00 di RG utk berkumpul..Sy turun dan bersiaplah nak pergi.. Tiba […]

Paris indah khabar dari rupa…

Assallamualaikum. .Syukur Alhamdullilah selamat tiba di Paris jam 6.30am waktu sini. .Msia jam 11.30 am beza 6 jam..Pertama kali trip ke Paris London seumur hidup sy..Flight kami sangat besar berbeza dgn penerbangan kami sebelumnya. Saya naik ekonomi klas je. Selesa dan luas betul . Kata suami sy sebelum ni boeing yang kali ni air bus […]

Bunga Ros terapi mata…

Saya suka bunga dan saya percaya ramai teman2 FB saya ni juga suka kepada bungakan..!! Jom lah saya nak kongsikan tips dan kajian saya menjaga bunga ni iaitu bunga ros kerdil. Mmg tension tanam bunga ni sbb  90% akan mati dan 10 % akan hidup.. Saya suka cabaran dan kelainan kerana benda ni susah tu […]

Peminta Sedekah Rumah Banglo..

Saya ada butik St di Rawang, saya terkedu ada juga peminta sedekah wanita melayu.. Tua sangat kasihan merayau2 macam India yang saya  cerita di blog saya yg lepas. Dia meminta sedekah setiap kali ditrafic light dan  jalam Jem.. Kasihanya dia dimana rumah dan dimana anak2 dia.. Saya dulu xda FB dan blog maka tak ambik […]

Wanita Soleh Baik Budi Tapi Penipu..

Kisah yang saya nak tulis kali ni paling takut dan ngeri bagi saya kerana Mat Rempit joint sekali…. .!! Pengalaman kali ni ttg wanita solehah bertudung labuh paras pinggang, saya namakan Kak Nor. Cara bercakapnya penuh nada perlahan dan sopan sekali. Sangat solehah bila memandangnya..!!  Saya hairan dan pelik macam mana dia tahu rumah saya. […]