Kunci Niaga bagaimana sy mulakan ST..

Sebagai pengusaha produk ST, semestinya sy rasa bahagia dan penuh rasa syukur bila penguna sendiri mengakui dengan mengamalkan jenama ST terbukti melambatkan penuaan dirinya (awet muda) jika dibandingkan dengan rakan2 yg seusia dgnnya..     Yer lahhh dah masuk 19 tahun st dan mereka yg amalkan ni pun dah sgt lama..!! Lepas tu anak2 mereka […]

Rupanya gastric ini macam2 rasanya…

Sy rasa bagus sgt sy kongsikan info ni sbb mungkin anda juga ada mengalaminya yg doktor tak tahu…sbb doktor xpernah sakit, dia hanya belajar melalui teori saja..!! Kenapa sy kata begini sbb ada kes lucu sy belajar dari pengalaman sy dengan doktor, nurse dan kawan sy yg kerja sebagai farmasi..Scroll lagi… Kejadian ni pada 16hb […]

Kelemahan wanita gemuk…!!

Saya serba salah nak tulis ni.. Takut sangat saya menyinggung perasaan pembaca.. Saya mohon maaf ye sebelum sy meneruskannya.. Sy sekadar menulis memberikan informasi dan tidak ada niat yg buruk.. (sy menulis paling berkias kali ni..susahnya aii…!! Kalau bercakap lebih senang, he he macam masa buat talk event..  Demo lagi teknik senaman kecilkan punggung dan […]

Rahsia ku, rahsia mu jua.. Part Last

PART : Last episode (keburukan Lemon) Sepanjang kebaikan lemon cuma ada sedikit keburukannya.. jika orang itu ada penyakit gastik , ia x berapa bagus kerana akan menyebabkan pedih dlm perut dan mudah diserang gastrik.. Kiranya anda nak mencuba juga.. Ambik sedikit sebagai percubaan dan lihat kesannya pada perut.. Cara minumnya ambil selepas makan bukan sebelum […]

Rahsia ku, rahsia mu jua… Part 3

PART 3 : Banyaknya khasiat lemon.. Saya try minum asalnya teh dgn lemon masa kat Jordan ermmm sedap juga + daun pudina.. Mencuba2 je asalnya kerana sy ni kerap travel keluar negara.. Melihat arab dan orang eropah yg sentiasa makan bersama lemon.. Perahan lemon sj aromanya sangat menyegarkan suasana.. Jom kongsikan lagi kenapa lemon bagus […]

Rahsia ku, rahsia mu jua… Part 2

Part 2: Rahsia minuman rutin sy dari lemon.. Hari ni sy just nak cerita rahsia minuman harian sy ada banyak kebaikan dan ada sedikit keburukannya.. Setiap apa sj kita makan akan beri kesan pada badan… Sy makan pil2 suplemen banyak.. Memang susah nak telan boleh tercekik., sekali telan 4 ke 5 biji.. Kalau kena yg […]

Rahsia ku, rahsia mu jua.. Part 1

PART 1 : Jangan biar badan gemuk terlalu lama…  Sebagai mukadimah , sy suka nak berpesan “Kita tak akan jadi orang lain dan orang lain tak kan jadi kita..” Itu je dah jelas bahawa semua manusia tak boleh disamakan rezeki, kesihatan, jodoh, takdir semua ketentuannya ..ini kan pula sistem badannya..!! Sering sy lihat ramai yg […]

Masa saya di Hari Raya Haji..

Assalammualaikum, Cuti panjang raya haji balik kampung je.. Kebosanan yg memang dah dijangka..Tiada apa aktiviti lah kalau balik kampung.. Sekadar cuti dan ziarah mak dan lebih baik sy buat kerja.. Sy siapkan point awal2 utk mengisi tulisan di blog ni. Dulu x da blog xda rasa tanggungjawab nak up date apa2.. Sejak kebelakangan ni makin banyak […]