Wanita Gugur Bentan..

Elok baca ni wanita yg gugur.. awal hamil dan berpantang.. Wanita awal hamil jangan sampai kena demam panas.. boleh gugur atau takut anak tu cacat.. (gambar wanita ni sy bawa hospital utk tau dia ada denggi atau sbb lain sebelum balik kerumah.. sy minta doktor drip air sbb dia x makan dah 8 hari) Wanita […]

Menafaat Susu Kambing..

Kali ni sy nak stori ttg susu kambing.. Apa perbezaan susu kambing dengan susu lembu ni..?? Sedikit info ttg mengamalkan susu dan usia berapa seeloknya kita minum.. Sebenarnya para saintis dah lama tahu susu x elok dimakan selepas kita berusia 18 tahun..!! Media sebenarnya menyatakan kalsium datang dri susu.. Utk mendapatkan kalsium terbaik ialah dgn […]

Klorin bahaya pd manusia & Kebaikan air semulajadi..

Setiap kali sy ke Rumah Hutan sy akan meredah kawasan bukit yg cantik salju mata memandang. Ditepi jalan sebelum sampai ke destinasi rumah sy tu ramai betul orang menadah air dari bukit yg dikatakan bersih, sejuk dan dijadikan ubat. Melihatkan begitu ramai selang berapa bulan lori bergerak jual nasi lemak minuman bagai sudah ada kat […]

Apa tu Bunion..?

Sy tulis je.. sedangkan sy mengalaminya dan sy malu kalau org tengok kaki sy.. susah nak beli kasut dn sy selesa berselipar dari berkasut cantik..!! Bunion atau Hallux, bonjolan yg terdpt pd sendi ibu kaki merupakan kecacatan pada sisi kaki yg kelihatan seperti tulang yg terbonjol keluar.. Terjdi selalunya bila mengunakan kasut bertumit tinggi (heels), […]

Pening lepas makan kambing..??

Kenapa rasa pening lepas makan kambing??? Jawapan: Sebab daging kambing pencegah Penyakit Darah Tinggi Dan Obesiti Rasulullah SAW suka makan kambing 6 bulan ke bawah, terutama bahagian lengan dari daging seekor kambing.. “Suatu ketika dihidangkan ke hadapan Rasulullah SAW semangkuk bubur dan daging. Maka beliau mengambil bahagian lengan (dari daging tersebut), dan bahagian itulah yang […]

Masalah Wanita “breast besar” ..

Lama dah rasanya tak update blog. Rindu pula nak sharing tips pada pembaca blog saya.. Hari ni sy nak share tentang payudara.. Ramai perempuan idamkan payudara besar. Memang boleh menjadi daya tarikan tersendiri bagi wanita. Kadang2 ada wanita yg berpayudara biasa ni rasa tergugat bila tengok wanita yg berpayudara besar. Cemburu sihat tu bagus.. Buatkan […]

Bapa tak puasa sorok2 makan dalam tandas..

Assalamualaikum kpd pembaca blog sy sudi singgah sebentar menjengah sy di sini.. Terima kasih kerana sudi membacanya.. Sy sedar sendiri tulisan sy ni jauh sgt dri kesempurnaan dan bukan ahli ilmu pulak tu.. Bila ada yg sudi baca berbunga2 seronok sbb x sia2.. Orang zaman sekarang ada blog sy pun kena ikut jugalah, gitu lerr.. […]

Petua sihat dan muda.

Sejak akhir2 ni sy banyak masuk hutan, xda masa nak update blog sbb kesibukan mencangkul dn memanjat bukit yg tinggi.. Perkongsian sedikit ttg minat alam semulajadi. Selain ia hobi ini ialah merupakan terapi jiwa, otak, badan sihat dan lebih kuat. Menjaga pemakanan dn kesihatan amat penting. Sebanyak2 syukur atas kurniaan Allah dengan ilmu dn nikmat […]

Jasa Ibu bapa sepanjang zaman..

Panglipulara.. he he.. Sy nak berkisah hari ni myb gambar ni x menarik.. tp sy tertarik.. Kisahnya wanita ni pencen bank pertanian.. Suaminya perhilitan.. Rumahnya yg kecil usang berusia 150 tahun.. Dikelilingi dusun pokok2 di rumahnya berusia 150 tahun. Landskap rumahnya terlalu cantik dgn keindahan pokok2 buahan dn air sungai.. Kawasan rumahnya x jauh dri […]

Bekal sy banyak rahsia..

Senyum sy masa menaip hari ni.. sbb ramai betul yg teruja nak tau pasal makanan sy ni. Meskipun nampaknya sekadar ulaman mentah dn lauk pauk makanan gaya org yg miskin tp menyimpan Rahsia yg sgt mewah.. Salam ukhuwah dn sy menulis sambil menyampaikan rasa kasih sayang sy pd semua pembaca blog sy. Mudahan jalinan keakraban […]