Masheta nama samaran sy..

Hajat ingin menyertai model sambilan sy mulakan… Sampai je distesen bas sy cari public phone call Abg G (pemilik agensi) utk bertanyakan lokasi.. Sebelum tu sy merasakan pelik kenapa suaranya mcm dikepit2.. Lelaki tak pompan pun tak.. zaman dulu sy x pernah jumpa org yg 2 alam.. Selesai call sy berjalan kaki menuju kelokasi dlm […]

Sepupu suka dalam diam.. Dugaan NoorAini : Part 73

Sy sekarang jarang update FB atau blog, sy takut sangat setelah sy mendengar keburukan niat dn dosa yg berterusan akibat salah tulis atau niat yg x mendatangkan kebaikan kelak akan dibicarakan di mahkamah akhirat.. Atas permintaan ramai sambungan Dugaan Noor Aini, sy menulis lagi.. Alkisahnya.. Setelah beberapa hari di rumah kini tiba masanya kembali ke […]

Teguran pd anak2..

Sy ibu x sempurna ..!!.. Tapi sy percaya sy dn ibu2 yg lain merupakan anugerah yg terbaik utk anak2nya.. Ayat 2 sindiran sy pd anak2 dn x cukup membebel sy sms PENDEK TAPI SEDAP MAKSUDNYA.. DIULANGI BACA.. SUPAYA LEKAT DI HATI. . “Setiap orang di dunia ini adalah seorang tamu. Duit atau hartanya adalah pinjaman. […]

Mengandung dan Bersalin. : Part 3

Alhamdullilah semuanya berlangsung sempurna dn selamat seperti yg diharapkan. Baby disahkan sihat berat pun mencukupi. Sy dipindahkan ke bilik yg ditempah oleh suami sy. Dalam masa 2 jam,  badan rasa segar dn tiada rasa sakit, 1st sy bangun berdiri utk tengok perut dulu.. Anak kemudian lepas ni.. Sbb part tu paling hodoh..   Pandangan sy […]

Tips Mengandung dn Melahirkan : Part 2

Jam 2am tanda2 sakit melahirkan makin ketara, masa tu sy di kampung Palong 7, sy sendirian balik kampung, ha ha degil drive sendiri dalam keadaan sarat.. “Alamak masa ni lah nak mengada xkan nak bersalin pulak tengah malam.. satu hal nak gerak Mak sy ke atau x ni dah 1 perkara lagi menyusahkan Mak”.. Mak […]

Tips Mengandung dan Melahirkan.

Tulisan bonda kali ni ttg Maryam Nur Amani Part 1.. Pengalaman mengandung dilewat usia & rahsia supaya mudah bersalin.. Sebelum sy meneruskan cerita sy ttg Amani elok rasanya sy berkongsi sedikit tips cara mengandung yg terbaik dan melahirkan berdasarkan pengalaman sy sendiri dn merujuk kepada pengalaman kenalan sy para ulama.. Arwah ayah sy bercerita dgn […]