Musafir Palestin 2..

Sepanjang musafir ke Palestin beberapa iktibar sy dapat dari sana yg sy mahu kongsikn.. Namun ia sekadar cerita dan sy amat berharap jgn lah disalah ertikan sehingga timbul fitnah dan kemarahan kepada anda yg membaca tulisan sy ini.. Bila ia pengalaman pasti akan berlaku kesilapan, ambilah positifnya sebagai iktibar kepada kita semua.. (semuanya mengenai berkenaan […]

Musafir Palestin 1..

Perjalanan kembara sy kali ni bukan 1 perkara yg mengujakan meskipun sy sering berdoa mudah2an Allah jemput sy ke bumi Palestin. Bersusah payah kemari adalah disuruh oleh Allah, maka sy yakin kemari walaupun takut dgn kejahatan Israel (kalau nak mati kat mana pun mati).. Musafir sendirian kali ni sbb sy x mahu keluarga sy cedera. […]

Travel Sendiri ke Turki kali ke2 : Part 2

Turki musafir sendiri yg x dirancang. Bertolak dri rumah jam 9.30malam pd 21hb Disember 2015.. Dn berlepas jam 2pagi terus ke Abu Dhabi.. (1st time naik plane ni.. Bagus sgt service krewnya, besar lebih selesa dri MAS, mewah pulak tu..Dengan Budget RM4300.. X expect dapat semewah ini).. Cukup puas hati kredit pd Amar Travel. Co […]

Travel Sendiri ke Turki kali ke2 : Part 1

Turki musafir sendiri yg x dirancang. Bertolak dri rumah jam 9.30malam pd 21hb Disember 2015.. Dn berlepas jam 2pagi terus ke Abu Dhabi.. (1st time naik plane ni.. Bagus sgt service krewnya, besar lebih selesa dri MAS, mewah pulak tu.. Dengan Budget RM4300.. X expect dapat semewah ini).. Cukup puas hati kredit pd Amar Travel. […]

Terakhir di Korea..

Esoknya Jumaat 12hb Jun 2015.. Kami akan balik menaiki Van.. Jam 7.30am waktu Korea kami bertolak ke Airport..180 Won bersamaan RM630 duit kita tambang van.. Mahalkan..?? Kami terpaksa naik van atas nasihat pihak hotel kerana kalau naik train takut lambat sebab beg kami banyak dn banyak kali transit.. Sebelumnya pd hari khamis kami banyak menghabiskan […]

Hari ke-3 Di Korea..

Hari ke3 bersamaan Rabu 10hb Jun 2015.. Kepenatan semalam selama lebih kurang 6 jam kami mengheret anak2 & cucu berjalan seronok sbb tengok negara org tp memenatkan.  Sado si Ajim anak remaja lelaki sy dapat beli sepasang kasut Adidas dah happy sgt.. Last shooping semalam beli barang banyak sampai luka kakinya.. Di Korea ni kasut […]

Hari ke-2 Di Korea Part 2..

Hari ni hari ke 2 kami berada di Korea.. Semalam kami bersiap awal pagi utk pergi ke destinasi shopping kami.. Semalam kami berjalan sangat jauh dan lama sekali.. Keluar jam 9.30pagi dn kami pulang sekitar jam 7.00mlm.. Kesian dgn kanak2 yg jalan jauh maka sy mencadangkan hari ni kami keluar lewat sekitar jam 11pagi.. Bagi […]

Hari Ke-2 di Korea..

Pagi2 sy masak utk sarapan supaya anak2 makan utk simpan tenaga.. Kami akan jalan jauh sehingga lewat petang.. Sy pasti makan suplemen.. Dalam botol ni ada puluhan biji suplemen.. Cukup stok 7 hari.. Panaskan lauk dn siapkan makanan utk semua bilik..   Tak jauh dri hotel kami ada train bawah tanah.. Kami turun nak cari […]

Perjalanan Ke Korea Tanpa Agen..

Percutian kali ni sebenarnya dirancang oleh anak2… Yati suaminya dn anak2 remaja sy lah.. dn pastinya mereka yg sgt TERUJA nak tengok K-Pop dn lihat fesyen, make up dn negara Korea.. Sy ikut sja tp jika dibagi pilihan sy nak lagi ke Jepun.. Ady kata next trip dia nak explore  masuk Korea rentasi train bawah […]

Trip ke makam Wali Sunan Ampel..

Selesai ziarah kami dirumah pembantu rumah kami tu.. Kami berjalan menuju ke van… Wowww mencabar semua naik dan turun gunung..Perut kenyang dn merasa melihat suasana kampung dn sungai amat jauh dri kemajuan kota.. Sy  makan kerepek ubi hutan.. Urap..Ikan masin dia crispy sungguh… Tempe panas dn tahu dn gulai sayur… Puasnya makan.. Kami tau mereka […]