BROMO… BUMI TERINDAH SURABAYA..

Sy dah banyak tempat pergi melancong  ke Indonesia.. Tempat paling sy x suka Jakarta kerana sesak.. kotor dan bising.. Sy fikir hanya Bali yg tercantik di Indonesia, sbb tu lebih 10 kali sy ke sana.. Banyak keindahan  alam semulajadi, hasil seni, massagenya dan unik budaya sana… Kami plan nak hotel mewah semua dn makan dikedai2 […]

Bercuti di Taiping…

Assallamualaikum semua pembaca yg dikasihi semua… Kali ni sy bawa anak2 bercuti balik kampung suami di Kuala Ketil Kedah , 2 malam dirumah mertua dan baliknya kami stay 2 malam pula di Lake Town Resort kat Perak. Sy tempah awal dan mmg plan nak berjimat2… Sy pilih sewa apartment yg ada 2 bilik.. Sewa dlm […]

Pengalaman Pergi Haji…

Hari ni last kerja sebelum cuti Raya Haji…dan ofc buka balik 7hb Okt 2014… Mood ari ni sayu sedih sekali sbb tak dapat buat haji tahun ni… HAJI AKBAR bukan senang nak dapat.. Pahala dan ganjarannya sangat banyak lebih dari haji pada tahun2 yg lain.. PAHALANYA 70 KALI GANDA DARI HAJI BIASA… Bertuahlah siapa yg […]

Karnival Hijabista 2014 Anjuran Mara Daerah Hulu Terengganu.

Sekali lagi sy turun ke Trengganu program anjuran Mara, kali ini di Kuala Berang.Karnival Hijabista 2014 Anjuran Mara Daerah Hulu Terengganu. Program ini merangsang semangat keushawanan kepada peniaga2 yg bergiat dlm pembuatan baju.. Team JRM membuat fashion show yg mendapat sambutan yg sangat memberangsangkan dari ramai pengunjung dan pujian dari YDP.. Program ini telah dirasmikan oleh […]

Sesi Perkongsian Anjuran PEWANI (UiTM Perak).

  Jumaat 26hb Sept 2014, Seawal pagi sy keluar rumah bergerak dgn team event JRM menuju ke Uitm Sri Iskandar Perak.. Penat sebenarnya pergi event dan travel jauh.. Siapa yang pernah buat event tahu lah rasanya..!! 25hb Sept saya di Trengganu,  Masa pergi ke Trengganu saya bangun jam 4.30am utk bersiap dan  terus  ke Airport […]

Zoo hari minggu…

Saya sangatlah tak suka pada kucing.Dulu suka je..tapi sejak peristiwa sepupu sy campak anak kucing baru lepas beranak dekat sy sejak tu lah sy fobia sampai sekarang..!! Sy menjerit masa tu sehabis kuat dan campak anak kucing tu ..sy sangat geli .. mengigil2 sampai menangis !!..Mmg tak boleh tahan takutnya dan sy terus lupalah adab […]

Melancong ke Indonesia lagi BEST !!

Masa panjang dlm flight 13 jam.. Bosan tak da buat apa. Masa lapang ni boleh santai2 taip utk blog…Pakai hp je ni pun..!! Gitulah life sy sgt penuh dgn aktiviti .. Sy buat blog ni kiranya macam diari sy..kot kot masa sy dah mati nanti..anak cucu boleh baca. Ambik yg baik dan buruk tinggalkan ..Yess […]

Last day di London…

Kami mulakan perjalanan mulai jam 9.00am ..Suami dn menantu baca map nak ke oxford street. Nak cari h & m , zara, harrod dan macam2 lg..Katanya murah..Kami nak habiskan masa yg ada explore sendiri. .Puashati macam hari tu kat paris jalan 20km kami dpt menghayati semua kawasan Paris, berbaloi dn seronok dikenang.. Sementara menunggu suami […]