Jika dibandingkan sy suka Paris Pemandangan cantik dan lebih murah dari London..

Syukur segala nikmat Allah berikan.Dapat sy tengok negara org..Selamat bercuti utk Hari Malaysia.16hb Sept …Sy kat sini da..Berpinar2 nak makan masakan melayu..Hari2 nasi Pakistan dn India..Inilah IBIS HOTEL sy tinggal. .ha ha kalau tambah L jadi apa tu  IB + (L) IS…serammmmm… Makan kat sini pun ikut timing, hanya 30 min je ..Contoh 8.00 ke […]

Lawatan ke Istana Ratu Britain dan tempat pancung kepala.

Bismillahhirahmanirahim.. Hari ni 14hb Sept hari pertama lawatan di London. Tour guide kami En Wan /org trenganu.. Sedap didengar suara dia berbahasa melayu accent englishnya tu. Beli rumah dan 28 menetap disini. Baik akhlak dn masih hebat budi kemelayuannya.. Kerjaya sebagai penulis.. Sy Kagum dgn dia yg boleh mengingati sejarah dgn baik. Penerangan dia lengkap semua […]

Hari terakhir di Paris…

Sangat luas tempat ni..kat dalam ni ada shopping mall kedai makan islam namanya Nora…. Sy tak makan pun sebab nak lunch dihotel makan bekal sy tu.. Saja nak sharè .. Supaya anda berhati2 dengan Pasport Msia adalah universal boleh masuk kesemua negara.. Pasport malaysia berharga dijual. . Hari ni 13hb Sept hari ke3 di Paris..Ini […]

Hari ke-2 di Paris selepas Ajim di samun…

Suami sy membeli tiket kereta api bawah tanah.. Alhamdullilah suami dan menantu sy ni pandai baca map dan senang kalau travel ada mereka.. kami tiba ke destinasi.. Tengok lah gambar ni kami keluar dari train banyak bunga mereka susun kat tong sampah.  Motor berkuasa tinggi sangat banyak digunakan disini.. Harganya jauh lebih murah dr negara […]

Hari ke-2, di kota Paris..

Hari ke-2 di Paris aktiviti bebas.. Ada yg ke Disneyland, sy tak pergi sebab mahal sangat tiketnya. 4 orang Rm2000. Kami plan terokai sendiri Paris hanya dgn family sy. Sy bangun jam 3.30 am waktu Paris, susah tidur sebab bertukar waktu. Yati janji jam 8.00 di RG utk berkumpul..Sy turun dan bersiaplah nak pergi.. Tiba […]

Paris indah khabar dari rupa…

Assallamualaikum. .Syukur Alhamdullilah selamat tiba di Paris jam 6.30am waktu sini. .Msia jam 11.30 am beza 6 jam..Pertama kali trip ke Paris London seumur hidup sy..Flight kami sangat besar berbeza dgn penerbangan kami sebelumnya. Saya naik ekonomi klas je. Selesa dan luas betul . Kata suami sy sebelum ni boeing yang kali ni air bus […]

Percutian Berhantu…

Ady  survey di Internet Pualu Sibu di Sari Pasifica antara paling mewah dan cantik pemandangannya. Suasana pantai dan mood bilik macam bulan madu. Ady mencadangkan lokasi percutian tahun ini di Johor . Ia untuk percutian semua keluarga memandangkan ia mudah dan dekat dengan rumah Mak serta adik2 yang lain. Maklumlah tengah bulan kan..  15 – […]

Koleksi hantaran masih di simpan..

Semua orang ada cara menyimpan kenangan. Paling terbaik ialah menyimpan gambar atau cendera hati. Ini antara kenangan yang menarik bagi saya dan suami kerana hari-2 boleh tengok set hantaran dari pihak suami kepada saya. Ia merupakan koleksi kenangan yang saya abadikan. Semasa kami merancang untuk berkahwin semua set hantaran dibuat oleh perunding perkahwinan.     […]

Bunga kantan gergasi…

Gubahan ini masih baru pada tahun 2013 yang lepas dan ketinggiannya hampir 12kaki.Simple dan unik saya susun di sudut bilik. Pasunya lusuh , seni , klasik menaikan seri bunga kantan gergasi lebih kelihatan menyerlah kerana tona pasu yang pastle. Pasu ini sangat berat perlukan 4 orang untuk mengangkatnya.Saya percaya gubahan ini mampu bertahan berpuluh tahun […]

Orkid 2 warna…

Gubahan ini lebarnya hampir 3 kaki  dan ukuran tingginya juga hampir sama. Jika dilihat bunga secara dekat ia seperti bunga betul dan tekstur lembutnya membuatkan tetamu menyangka ia gubahan bunga original. Usia gubahan ini masih baru sekitar 3 tahun. Cita rasa saya dalam memilih bunga dan mengubah stylenya ialah tropika esotik dan kualiti mesti samamacam […]