Virus GAJET

  Saya ada 3 gajet nak dipakai. Berat hand bag saya jadinya. Saya bukan suka gajet. Hp berharga RM 300 nokia murah tu lah kesukaan saya. Sudah cukup untuk call dan sms, tak kuasalah nak berhp mahal dan susahkan diri untuk explore..!!Sekarang staf yg pakai hp ni..ha ha..Kehebatan saya boleh sms sebelah tangan tanpa tengok […]

TURKI – keindahan alam yang paling menakjubkan..

  Keinginan bertandang melancong ke negara Turki berkobar-kobar kerana setiap kali datang ke Hong Kong saya menikmati makanan restoran halal bangsa Turki , makanannya sangat lazat . Selain itu saya meninjau di internate keindahan negara Turki. Saya pun meminta agensi pelancongan untuk mengaturkan percutian keluarga saya semasa hari raya ke 6 tahun 2013. Saya tidak […]

BEIJING – Tandas paling busukkk !!

Perjalanan ke Beijing bersama semua anak, menantu berserta cucu bertambah meriah bila mak dan keluarga adik lelaki saya yang no-2 turut bersama semasa percutian pada tahun 2011. Kos tambang bertambah murah jika jumlah group ramai bilangannya. Saya sangat sensitif bab makanan, risau makanan tidak halal. Seminggu sebelum bertolak saya membuat persiapan dengan memasak pelbagai makanan. […]

Pasu potongan kaca..

Semua ruang didalam rumah akan saya hias. Cara saya merehat kan otak ialah melihat hasil kerja tangan saya. Bagi saya menghias rumah dengan kos murah sangat berbaloi dan menyeronokkan. Tidak semestinya mahal baru cantik. Bijak membeli dan menyesuaikan dengan konsep itu yang penting.. Kali ini saya ingin bercerita tentang sejarah pasu yang sangat unik ia […]

Semarang Indonesia..

Saya tak pernah terfikir pun akan kesana, kerana tiada tempat menarik sebagai destinasi pelancongan. Kedatangan saya bersama teman kebumi semarang untuk mencari bahan binaan untuk surau yang dijangka siap pada Jun 2014, Insyaallah. Sepanjang perjalanan saya melihat alam semulajadi dan ketenangan desa yang masih suci dari arus kemajuan kota. Orang disana sangat baik namun alangkah […]

Jom masuk Hatyai..

Saya suka percutian yang murah-murah je..Janji dapat tengok negara orang..Saya tak pernah lagi pergi London Paris..Sebab saya takut saya terpengaruh dengan kebendaan..Bila syok kebendaan jiwa kacau duit pun kacau..Hi hi hi..Orang niaga ni bukan sentiasa senang, banyak sangat masalah niaga yang sangat berat.. Menulis di blog membuatkan saya relax.. Saya pernah bercita-cita semasa saya miskin […]

Deko bilik mandi…

Gubahan bunga ini ada 3 jenis :- 1: 8 jambak bunga ( tak tau nama bunganya,maaf)  mempunyai batang panjang 2: 6 helai daun keladi yang lebar dan mempunyai batang yang panjang 3: Bunga berjurai 6 yang mempunyai batang yang panjang juga.. Mudah sangat nak mengubahnya hanya ikat semua batang-batang bunga dan letakkan.. Saya suka menghias, […]

Australia sesuai untuk kanak-kanak…

Saya pernah datang ke Gold Coast Australia 2 kali. Pada tahun 2005 dan gambar ini pada tahun 2012. Saya travel tapi tetap nak jimat kos. Belanja disana sangat mahal. Saya bawa bekal makanan seperti sardin tin, maggi, biskut, ikan masin yang sudah bergoreng, sambal ayam dan udang goreng.. ha ha ha lawakkk…sampai di airport pertugas […]

Percutian ke Vietnam sangat menyeronokan…

Percutian ke Vietnam sangat menyeronokan.  Semua serba mudah, makanan murah, cuaca dan seperti berada dinegara sendiri semasa zaman Malaysia masih mundur. Teringat zaman kanak-kanak saya sampai disini.Ramai sekali pelancong Malaysia disana. Antara tempat yang sangat saya suka ialah bersampan sebagai kenderaan utama disana. Wanita yang berkayuh dan mereka sangat miskin, berkayuh sampan merupakan pendapatan utama […]