Hari ke-2 Di Korea Part 2..

Hari ke2 di sini terlalu pnt.. kami simpan barang di loker berbayar.. Duit x refund pun.. Canggih sistem di Korea..

Hari ke2 di sini terlalu pnt.. kami simpan barang di loker berbayar.. Duit x refund pun.. Canggih sistem di Korea..

Apa sja bentuk packaging sgt unik di Korea.. Ini air mineral sgt unik mcm kapsul ubat.. Sy simpan bawa balik Msia..

Apa sja bentuk packaging sgt unik di Korea.. Ini air mineral sgt unik mcm kapsul ubat.. Sy simpan bawa balik Msia..

Hari ni hari ke 2 kami berada di Korea.. Semalam kami bersiap awal pagi utk pergi ke destinasi shopping kami.. Semalam kami berjalan sangat jauh dan lama sekali.. Keluar jam 9.30pagi dn kami pulang sekitar jam 7.00mlm.. Kesian dgn kanak2 yg jalan jauh maka sy mencadangkan hari ni kami keluar lewat sekitar jam 11pagi.. Bagi anak2 rehat..

Sebelum keluar sy akan masak utk keluarga sy.. Ni ayam masak sambal.. Sedap sgt.. ha..ha..ha..

Sebelum keluar sy akan masak utk keluarga sy.. Ni ayam masak sambal.. Sedap sgt.. ha..ha..ha..

Anda terharu tengok ni..?? Sambal petai ikan bilis.. Busuk lah hotel bau peninngg.. Kami mendajal hotel dgn masakan sambal petai..

Anda terharu tengok ni..?? Sambal petai ikan bilis.. Busuk lah hotel bau peninngg.. Kami mendajal hotel dgn masakan sambal petai..

Bagi anda yg x pernah ke mari sy memberi pandangan shopping di sini kalau beli baju atau hd bag mmg x berbaloi.. Hd Bag mereka yg buatan tangan sangat unik sy berkenan sgt tp bila melihat harganya sampai RM900 duit Msia sy x jadi beli x berbaloi..

Sy bawa duit mmg x banyak sbb sy dengar dri family sy yg dh ke sana x seronok shopping di sini, sangat mahal.. Tp lawatan kami fokus kepada Mall saja seperti semalam bagi sy amat berbaloi.. Niat hati sy mmg x nak shopping.. Sy bawa duit dalam RM6500 sja niat utk tiket train dn mungkin utk anak2 shopping..

Ni kasut sukan sy nk jog.. Kat Msia RM360 lebih kurang.. Sy beli smlm RM200 lebih sikit je.. Sebelum ni sy pki x ada jenama kasut senam harga RM50 jer..

Ni kasut sukan sy nk jog.. Kat Msia RM360 lebih kurang.. Sy beli smlm RM200 lebih sikit je.. Sebelum ni sy pki x ada jenama kasut senam harga RM50 jer..

Anak2 pun beli gak.. Sekada nak merasa.. Asalkan lebih murah dri Msia baru beli sbg surveinour..

Anak2 pun beli gak.. Sekada nak merasa.. Asalkan lebih murah dri Msia baru beli sbg surveinour..

Rupanya sy shopping juga semalam.. Iman tergugat akhirnya.. Family sy banyak beli kasut sukan jenama Nike, sangat murah separuh harganya dri di Msia.. Design cantik2 belaka yg belum sampai kat Msia..

Sy suka barang2 dapur 80 ribu WON dlm RM260.. Sangat bagus.. Suka sy..

Sy suka barang2 dapur 80 ribu WON dlm RM260.. Sangat bagus.. Suka sy..

ni hair dryer sgt bagus kualitinya.. Ada ironing kata Yati.. Kat Msia x dpt harga mcm ni.. Ajah 1.. Yati beli 1.. Rambut lembut dn cantik beralun pki ni..

ni hair dryer sgt bagus kualitinya.. Ada ironing kata Yati.. Kat Msia x dpt harga mcm ni.. Ajah 1.. Yati beli 1.. Rambut lembut dn cantik beralun pki ni..

 

11422208_745283655595046_1822264290_o

Ni kamera dan aksesorinya sy beli.. Berbaloi.. Kat Msia dlm RM3000 lebih kalau mcm ni.. Sy beli cuma RM1400 di sini.. Beli gadjet untunglah kat Korea..

Ni lah Hp Samsung Tab S yg sy guna jawab emel dn FB.. Keyboard baru.. Glamerlah kejap.. Alhamdulillah..

Ni lah Hp Samsung Tab S yg sy guna jawab emel dn FB.. Keyboard baru.. Glamerlah kejap.. Alhamdulillah..

Paling sy teruja ialah membeli barang2 letrik dn gajet.. Sy beli kamera yg sgt cantik kualiti gambarnya model macam kamera Yati.. Kat Msia harganya RM2800, sy beli semalam baru RM1400.. Dan Sy beli keyboard utk Tablet S sbb sy suka buat kerja dgn Tablet dibandingkan dgn komputer bila sy travel.. Mudah dibawa dn nampak macam diari je sweet sangat dipegang.. Lepas ni bergaya sy dengan Tablet baru berkeyboard.. Kih kih kih jadilah kan.. Kat Msia xda keyboard utk Tablet S ni.. Murah sangat2..

Paling x tahan kena kutuk dek Yati..!! Kata Yati “Nasib baik xda peti ais kalau x mesti mak dah beli.. Ajim dgn dady jadi mangsa angkat barang2 Mak..”.. Ketawa semua org dengan komen Yati dan Ajim mencelah “Ajim kalau ada besar lagi Ajim malu nak bawa, mmg xnak lah Ajim bawakan..”..

Kami balik ke Hotel dan terus berkemas sementara tunggu sy masak makan malam utk kami semua.. Kelaparan masing2 dn seronok sgt sebb shopping murah dn makan sedap masakan dri rumah lah katakan.. Selepas makan sy keluar sekejap beli telur, timun, tomato, beras dan sedikit roti..

Beli stok makanan lagi.. Jemaah rmi kan.. he..he..he..

Beli stok makanan lagi.. Jemaah rmi kan.. he..he..he..

11422200_745283475595064_181139280_o - CopyIni ialah hotel yg kami duduk selama berapa hari disini.. Kata Ady awal rancangan dia nak pilih IBIS Hotel macam dekat London sbb murah tp xda ruang masak dn sangat sempit.. Hotel ni 4 star.. Tp jika di Malysia sy anggap dia 3 star je.. Apa sja disini semua mahal dn hotel ni harganya semalaman dalam RM400 lebih..

11420167_745283478928397_20855198_o

Ni pintu parking jln belakang hotel.. kami baru sampai tu masuk ikut sini.. Sambil jln kami ketawa dgn apa kami buat.. Anak cucu suka tengok org besar ketawa..

Ni pintu parking jln belakang hotel.. kami baru sampai tu masuk ikut sini.. Sambil jln kami ketawa dgn apa kami buat.. Anak cucu suka tengok org besar ketawa..

11414540_745283458928399_1610944687_n

Beginilah serba ringkas ruang dalam bilik hotel kami.. Disediakan peralatan yg sgt selesa.. Bagus yg suka masak ada peti ais besar, periuk, pinggan mangkuk dn banyak lagi.. Sy update lagi lepas ni hari ke-3 di Korea..11426927_745296302260448_940998188_o

11422109_745296295593782_184555311_o

11424540_745296318927113_363513163_o

11414975_745296328927112_2007708962_o

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *