Hari Ke-2 di Korea..

11275706_744581048998640_1750635461_nPagi2 sy masak utk sarapan supaya anak2 makan utk simpan tenaga.. Kami akan jalan jauh sehingga lewat petang.. Sy pasti makan suplemen.. Dalam botol ni ada puluhan biji suplemen.. Cukup stok 7 hari.. Panaskan lauk dn siapkan makanan utk semua bilik..

 

Tak jauh dri hotel kami ada train bawah tanah.. Kami turun nak cari train menuju lokasi pertama.. Berlapis2 train, kalau x cekap mmg sesat.. Meriah bila travel rmi2.. Sayang kami semua..

11130682_744888315634580_1670003132_n

Kali ni Ajim pula kadnya salah touch.. Lock dn Ajim malu sgt merangkak nak keluar dri situ.. Kali ni giliran Ajim kena ketawakan..

Kali ni Ajim pula kadnya salah touch.. Lock dn Ajim malu sgt merangkak nak keluar dri situ.. Kali ni giliran Ajim kena ketawakan..

Sape tau isi dlm beg ni mknan sy..? Ajim tolong bawakan.. Jimat membawa berkat..

Sape tau isi dlm beg ni mknan sy..? Ajim tolong bawakan.. Jimat membawa berkat..

11416480_744577335665678_2073370_o

Tutup muka takut juga virus mers..Haaaah hidung berair sy x tahan sejuk..

 

 

 

 

Semasa menaiki train harus laju kerana pintu train cpt tutup.. Agaknya org Korea pelik tgk kami..

Semasa menaiki train harus laju kerana pintu train cpt tutup.. Agaknya org Korea pelik tgk kami..

11303921_744577365665675_1518877986_oKami melihat laut dn muara sungai.. Sayangnya train ni laju sy x boleh ambik gambar pakai Hp.. Org korea tua2 umur 70an pun main Hp.. Mereka pembersih sgt2… Sopan jaga kecantikan dn penampilan bersih sekali x kira org muda ke tua..

Sy ambik gmbr sendri ni nak tnjkkn dkt mna2 train bnyk cermin.. bagusnya mereka ni supaya rakyatnya nmpk cantik dn kemas. bercerminlah selalu yea..

Sy ambik gmbr sendri ni nak tnjkkn dkt mna2 train bnyk cermin.. bagusnya mereka ni supaya rakyatnya nmpk cantik dn kemas. bercerminlah selalu yea..

Apa yg sy lihat di sini kemajuan dn kos hidup yg tinggi myb Msia akan jadi macam ni nanti.. Mall besar tp x banyak org membeli.. Sepanjang naik train kami melihat ramai juga org miskin duduk di rumah setinggan sebelah jalan train..

Pertama lokasi kami ialah baju2, kasut2, dan apa yg mereka pakai utk makeup.. Mereka menghargai produk negara sendiri..

Yati memilih2 dn mengambil peluang bertanyakan apa yg org Korean suka pki dn dr bahan apa smbl research..

Yati memilih2 dn mengambil peluang bertanyakan apa yg org Korean suka pki dn dr bahan apa smbl research..

11414932_744577262332352_1049248542_o

Sy melihat losyen tangan mereka sgt lembut dn sy dapat rasa bahan yg digunakan pure dri tumbuhan..

11420348_744577288999016_637237838_o

Amani paling suka pewarna kuku..

Amani paling suka pewarna kuku..

11422914_744577095665702_809339133_o

 

11211614_744577268999018_840783068_o11347806_744577295665682_1970783108_o

Anak cucu santai menunggu Mamy Dady tgk brg.. Comel plak budak berdua ni.. Ishh takut sy kalau hilang..

Anak cucu santai menunggu Mamy Dady tgk brg.. Comel plak budak berdua ni.. Ishh takut sy kalau hilang..

Anak2 dpt churros dn cicah coklat khayal mereka mkn.. tepi jln pun jdlah..

Anak2 dpt churros dn cicah coklat khayal mereka mkn.. tepi jln pun jdlah..

Sekali lg kami menaiki train menuju ke Sojun tempat barangan letrik dn gadjet terbesar..

Sekali lg kami menaiki train menuju ke Sojun tempat barangan letrik dn gadjet terbesar..

 

 

 

2 kali pindah 2 train nk menuju lokasi. BArang mahal sebenarnya kat Korea.. x berbaloilah beli kt sini..

2 kali pindah 2 train nk menuju lokasi. Barang mahal sebenarnya kat Korea.. x berbaloilah beli kt sini..

11267303_744886305634781_499668384_n

Kami berehat sebentar sblm masuk ke dalam mall..

Suasana di mana2 mall atau kedai mmg x banyak org yg membeli.. Terasa sgt berbeza dgn negara kita sebelum GST.. Meriah mana2 mall dgn org..

Kami memasuki Mall yg sama mcm Low Yat KL. Tp sini bnyk org menjual dri membeli..

Kami memasuki Mall yg sama mcm Plaza Low Yat KL. Tp sini bnyk org menjual dri membeli..

Perjalanan di sini mana2 lorong bersih dan org2nya sgt tertib menjaga kebersihan.. Cuaca yg redup dn nyaman sy lihat semua rakyatnya suka mengenakan make up dn sunblock..11535464_744577102332368_740724503_o

11211994_744577108999034_1329062472_oDalam banyak2 kami masuk kedai, pandangan sy kalau beli barangan sukan yg berjenama baru berbaloi sbb murah, separuh harga dri di Msia.. Sy di sini beli periuk nasi, kamera dn keypad tablet.. Sangat murah dn berkualiti.. Kalau x berbaloi sy xkan beli..

Kalau kat tempat tourist mmg cekik harga dn xda price tag.. Penjualnya pelik x bagi pegang barang nak dibeli dn jangan duduk (kalau ada kerusi) di kedai mereka kalau x membeli..

Nak kemana lagi ni D..?? Kita jalan cari kedai makan islam..? Banyak kat sini komen Ady..

Mami adik penat nk dokong.. Kami menuju kedai mkn Islam.. Mcm Palistan.. Bnyk kedai2 runcit , kedai mknan halal kawasan ni..

Mami adik penat nk dokong.. Kami menuju kedai mkn Islam.. Mcm Pakistan.. Bnyk kedai2 runcit , kedai mknan halal kawasan ni..

11249132_744577205665691_1387043268_o

Roti garlic kari kambing.. Mkn ni habis RM340 sekali mkn.. x sedap mana pun.. sedap masakan sy lg.. Tp nak juga merasa mknan di sini..

Roti garlic kari kambing.. Mkn ni habis RM340 sekali mkn.. x sedap mana pun.. sedap masakan sy lg.. Tp nak juga merasa mknan di sini..

Sy beli 2 jenis buah beri dn tembikai susu.. Unik manis sgt2.. Kecik je sebesar genggam.. Sy minta restoran tu kupaskan buat dessert kami lps mkn..

Sy beli 2 jenis buah beri dn tembikai susu.. Unik manis sgt2.. Kecik je sebesar genggam.. Sy minta restoran tu kupaskan buat dessert kami lps mkn..

11416585_744577225665689_268356046_o

Jimat mcm mana pun tetap nk merasa makanan sini.. Anak remaja cari barang mereka.. Lepak jp mmg penat sbb bnyk jln..

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *